Wat is een gebruikte auto een

used car

De garage Slik Car detailing Zoetermeer is een werkplaats waar auto’s worden gerepareerd. Soms verwijst een garage ook naar een benzinepomp. De garage is vooral ontstaan uit de plaatselijke smederijen, waar het ambacht van smeden steeds meer werd vervangen door het repareren van machines en auto’s. In een garage vindt men vaak een brug, waarop auto’s worden gerepareerd. Soms is er een zogenaamde smeerput. Andere gereedschappen zijn een luchthamer en een uitlijnapparaat.

Een luchthamer is een apparaat dat wordt gebruikt om kleppen op te blazen en wordt vooral gebruikt om kleppen opnieuw te programmeren. Een luchthamer is vrij zwaar en wordt alleen gebruikt door getrainde technici. Ze zijn te vinden bij benzinestations of autogarages.

Een uitlijningsgereedschap is een gereedschap dat wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat auto’s goed worden uitgelijnd. Auto uitlijning technologie werd niet in massa geproduceerd tot de jaren 1950 en voor die tijd werd de uitlijning handmatig gedaan door de diensten van gespecialiseerde auto uitlijners. Er zijn twee soorten uitlijngereedschap; niet-interferentie en niet-afstelling. Niet-interferentie gereedschap wordt gebruikt om de auto uit te lijnen zonder enige aanpassing aan de hoeken van de wielen te maken. Het is een gereedschap dat specifiek wordt gebruikt voor voertuigen met voorgespannen assen. Per definitie is een niet-afstelgereedschap een rechttoe rechtaan gereedschap zonder enige correctie voor stoptijden en wildritten.Dit is een nuttig gereedschap wanneer het wordt gebruikt om onvolkomenheden in de uitlijning te controleren en weg te werken, maar het werkt niet goed op oppervlakken met een slechte geometrie, zoals bruggen en booreilanden.

Een afstelgereedschap is een meer gesofisticeerde versie van een niet-afstelgereedschap. Het past de hoeken van de wielen aan. Zij kunnen worden gebruikt om te hoge wielen te corrigeren en kunnen ook worden gebruikt om het effect van de stoptijden op de bandenslijtage te onderzoeken. Zij zijn gewoonlijk verbonden met een computer die de technicus helpt verschillende functies uit te voeren. Een goed voorbeeld is het handschoenkastje met rits. Dit biedt een gleuf waardoor de technicus het handschoenenkastje op de juiste hoogte kan brengen.

Wildrijden is een toestand waarbij de band van een voertuig niet is uitgelijnd, niet in de juiste positie is gebracht of slecht is afgeslepen. Dit is het gevolg van het onvermogen van de uitlijntechnici om de wielen uit te lijnen, zelfs als zij het voertuig fysiek zouden repareren. De term voor deze toestand is slecht gesmeerd omdat het vet op het wiel niet goed uitloopt.

Er zijn vele andere voorwaarden die van invloed kunnen zijn en al deze moeten worden behandeld door een betrouwbare en opgeleide mobiele uitlijning technicus. Het is ook zeer noodzakelijk voor het voertuig om een conditierapport over de uitlijningen te hebben. Het rapport helpt de monteur om de omvang van de uitlijningsproblemen te bepalen. Soms kan het voertuig uitgelijnd raken en moet het door een zeldzaam uitlijnproces gaan dat Total Terrain Repair heet. Dit gebeurt alleen als het probleem zo erg is dat er niets aan te doen is en als wordt ontdekt dat het voertuig niet is uitgelijnd, wordt een totale revisie uitgevoerd.

Men dient aandacht te besteden aan de waarschuwingen van de fabrikant en de erkende dealers. De onderhoudsbeschrijving moet een lijst bevatten van alle bekende problemen en een samenvatting van belangrijke informatie in verband met die toestand en een raming van de reparatiekosten. Het is goed dat men, alvorens een tweedehands auto te kopen, de technische gegevens zorgvuldig leest en de voorgeschiedenis bekijkt. Aangezien verschillende condities variƫren zal het conditierapport verschillende schattingen van reparatiekosten bieden. Alle reparaties worden uitgevoerd bij de geautoriseerde dealer en het is altijd raadzaam om de plaatselijke monteurs te raadplegen alvorens een aankoop te doen.