Rotterdam: Een stad van innovatie en cultuur

Versnellingsbak revisie Rotterdam

Rotterdam is een stad met een energie die zich niet helemaal laat bottelen. Het is het hart van Nederland, maar ook zeer onafhankelijk. Het is eeuwenlang een handelshaven geweest en de cultuur van innovatie bloeit nog steeds. Het kosmopolitische karakter maakt het een geweldige uitvalsbasis om de rest van het land te verkennen. Niet alleen is Rotterdam de thuisbasis van een van de meest bloeiende havens van Europa, het is ook de thuisbasis van verschillende universiteiten, musea en galeries van wereldklasse. Omdat zo veel van wat hier gebeurt draait om water – de stad heeft een van de grootste havens ter wereld en beschikt over een indrukwekkend grachtensysteem – biedt het bezoekers veel verschillende manieren om de cultuur te ervaren.

Going to Rotterdam

Er zijn verschillende manieren om in Rotterdam te komen. De meest gebruikelijke manier is met het vliegtuig. Met een treinverbinding naar Schiphol kun je ook een directe vlucht naar het vliegveld van Rotterdam nemen. Een andere optie is om op Brussel te vliegen en dan de trein naar Rotterdam te nemen.

Als je met de auto reist, is de makkelijkste en meest directe route de A10 vanuit het noorden of de A1 vanuit het zuiden. Als u vanuit het noorden komt, neemt u de A2, anders de A12. Als u vanuit het zuiden komt, neemt u de A28, A3 of de A23.

Rondom Rotterdam

Rotterdam is zoveel meer dan de stad zelf. De omgeving bestaat uit de meest iconische architectuur van Nederland; het majestueuze Binnenhof van Willem de Zwijger, het eeuwenoude Hof Amsterdam, het karakteristieke Krasnapolsky en de futuristische Erasmus Universiteitstoren zijn slechts enkele voorbeelden. Er zijn ook veel minder bekende architectonische juweeltjes te vinden.

Den Haag en Delft zijn beide gemakkelijk bereikbaar vanuit Rotterdam en staan beide bekend om hun kunstgeschiedenis, architectuur en tuinen. Den Haag, de Nederlandse nationale hoofdstad en Delft, een stad in Nederland die het meest bekend is als de geboorteplaats van Delfts blauw keramiek, zijn beide UNESCO Werelderfgoed. Andere steden in de omgeving die het ontdekken waard zijn, zijn Middelburg, Hoorn, Zwolle, Nijmegen, Arnhem en Amersfoort.

Accommodaties in Rotterdam

De prachtige architectuur van Rotterdam mag u er niet van weerhouden de omliggende steden te verkennen. Een verblijf in Rotterdam stelt u in staat de regio te verkennen terwijl u ook in het hart van alles bent. Waarom verblijft u dan niet in een van de vele hotels in de buurt? Niet alleen kunt u Rotterdam dan vanuit een nieuw perspectief bekijken, u krijgt ook de kans om de stad als een local te ervaren.

Er zijn veel verschillende hotels in Rotterdam om uit te kiezen. De meeste liggen in het centrum, maar er zijn er ook in de buitenwijken die een prachtig uitzicht op de rivier bieden, zoals Den Haag en Delft. Als je ergens anders wilt verblijven, kun je kiezen uit verschillende hostels, zakenhotels en Airbnb appartementen.

Tips voor nieuwe bezoekers

Contactgegevens

Je kunt de contactgegevens van Rotterdam vinden op de website van de stad. Als je hulp nodig hebt, kun je contact opnemen met het plaatselijke VVV-kantoor of met een van de vele internationale studentenorganisaties in Rotterdam.

Het Nederlandse consulaat is ook een goede plek om te beginnen, omdat het hulp biedt aan iedere Nederlander die hulp nodig heeft in het buitenland.

Conclusie

Je zult van Rotterdam houden omdat het een stad vol energie is, zowel van de lokale bevolking als van de bezoekers. Er is een geweldige mix van oude en nieuwe architectuur en cultuur die het een interessante plek maakt om te bezoeken. Het beste van alles is dat je, terwijl je Rotterdam verkent, zonder extra kosten kunt genieten van alle geweldige bezienswaardigheden en attracties van Amsterdam.