Hoe haalt u het beste uit uw caravan?

Caravan onderhoud

 

De meesten van ons zijn veel te vroeg op vakantie geweest. Het is beter om zes maanden te laten tussen uw laatste reis en uw volgende. Niet veel tijd, maar die zes maanden kunnen wel de oorzaak zijn van allerlei schade. In dezelfde geest is het ook goed om zes maanden tussen twee reizen uit te trekken. U hebt meer kans dat er grote reparaties nodig zijn. U was zeker weg van huis en het zal moeilijker voor u zijn om hulp te krijgen als uw voertuig stuk gaat en u onderweg bent. Ervoor zorgen dat alles is bijgevuld, zodat u in een mum van tijd weer op weg bent, is een must. En ervoor zorgen dat uw caravan de juiste onderhoud en de juiste olieniveaus en -soppen heeft, is net zo belangrijk.

Het oliepeil daalt met de tijd naarmate uw voertuig ouder wordt. We houden altijd een logboek bij van de afgelegde kilometers, zodat we kunnen zien waar we het voertuig kunnen onderhouden om een groot defect te voorkomen. Controleer ook de staat van alle banden. Ze zullen een bepaalde slijtage ondergaan voordat ze officieel uit elkaar vallen en vervangen moeten worden. Kijk ook eens naar de ruitenwissers, want u zult merken dat ze na verloop van tijd iets stroever gaan werken. Kijk waar u uw caravan parkeert en controleer of ze goed opgepompt zijn en in goede staat verkeren. Het hebben van een draagbare bandenpomp is een goed idee bij zeer koude temperaturen, omdat er dan kans is op ijsvorming op de weg.

Het is zeer belangrijk dat u controleert of uw caravan voldoende brandstof heeft voor de winter. U kunt brandstof kopen bij koelere temperaturen of gaan voor een bestaande voorraad die in de waskuip staat. De eerste optie is een stuk goedkoper en u kunt het vaak verversen omdat de brandstof niet bevriest. De tweede optie is een beetje moeilijker en potentieel schadelijk, brandstof kan zich na verloop van tijd verzamelen in de waskuip en zich ophopen. Als de brandstofophoping eenmaal een probleem is, zal de uitgevoerde reinigingsactie het probleem niet verhelpen en zult u opnieuw brandstof moeten toevoegen.

Lees meer:

Camper Caravan reparatie